Иго местечковое.

МЕСЦЯЧКОВАЕ ІГА.
 
Беларусь – нам маці мілая...
Горка нам, як яе дзецям,
бачыць здзекі над Радзімаю,
і над продкаў запаветамі.
 
Край,
для развіцця Народу;
край,
для шчасця ўладкаваны –
сьвінні згадзілі смуродам.
Сьвінні над людзьмі – панамі.
 
Хто – Духоўны,
той – злачЫнец.
Чалавечнасць – ў забароне !
ТУТ Уладаю – звярынец.
Маці-Беларусь – ў агоніі.
 
Колькі ж мук нам перанесці трЭба,
каб Жыццё,
хоць крыху стала лепей...
Ёсць надзея,
што прачнецца Неба...
Ці, той Бог,
што дзесьці спіць на небе...
*+*
**( бачыць здзекі - видеть издевательства;
над продкаў запаветамі – над заветами предков;
ўладкаваны – хорошо устроен; смурод – вонь от свинского закутка;
злачынец – преступник; забарона – запрет; Улада – Власть;
трэба – нужно; крыху стала лепей – немножечко стало лучше;
надзея – надежда; прачнецца – проснётся; дзесьці – где-то).