Осінь

Осінь
Ця осінь - золота пора,
Свої багаття знову палить.
Люблю дивитись, як згора
Яскравий захід сонця в хмарах.
 
І шепіт листя, кольори
Перемішались під ногами,
Природи золоті дари
Кругом усіяні лісами.
 
Біжить струмок поміж ярів,
Великі кручі обминає,
А листя сотні кораблів
Пливуть, нікуди не звертають.
 
Ця осінь - золота пора,
Мов ковдрою все накриває.
І день яскравий догора,
Тепло згаса, все завмирає.