ПОГЛЯД В МИНУЛЕ

"Вот и прожили мы больше половины.
Как сказал мне старый раб перед таверной:
"Мы, оглядываясь, видим лишь руины".
Взгляд, конечно, очень варварский, но верный."
Иосиф Бродский
"Письма римскому другу"

Не сильно і змінився з часом наче...
лиш різне мабуть світосприйняття
тепер у нас, минулий той юначе,
з прадавнього примарного життя.

І хоч іду я знов по тому сліду
у пам'яті - по пристанях, шляхах,  -
частіше віє холодом Аїда
від наших "я", розсіяних в роках...

Слова, рядки - то ямби, то хореї...
І мрії - то птахи, а то - кроти...
Так вітер на розвалинах Помпеї
щось марно намагається знайти,

блукаючи, між попелу, лапілей
гортаючи той пил забутих ер...

В ніч новорічну - розквіт для химер,
кружляє сніг, і вальси його білі -
немов минуле, втрачене тепер...