Мне дождж нашэптвае

Мне дождж нашэптвае у цішы,
Дзе мне шукаць парывы
Даўно параненай душы,
Дзе лекі ўсе мажлівы.
 
Мне дождж нашэптвае ту песнь,
Што марыць застаўляе.
Не ведаю, як яе пець,
Але яна чакае.
 
Мне дождж нашэптвае матыў,
Прамовы пакідае.
І нехта ў пошуке застыў,
Цярпення больш не мае.
 
Мне дождж нашэптвае, як жыць.
Сябе не страціць у ночы.
І шэпча мне, як мае быць,
Калі не бачаць вочы.