Каго мне зоры абяцалі

Каго мне зоры абяцалі,
той больш не прыйдзе да мяне.
Я вельмі доўга ўсіх чакаю,
калі чакаюць і мяне.
Дарую я ўсе пакуты,
калі даруюць іх і мне.
Я давяраю сваю душу,
таму, хто знойдзе тут яе.
Я абяцаю тым не здрадзіць,
хто і не думаў здрадзіць мне.
Падам я руку, калі хочаш,
але падай і ты яе.
Мы паляцець маглі б з табою,
да крыл няма цяпер у мяне.
Нягоды ўсе б мы перажылі,
да неахайнасць ува мне.
Каго мне зоры абяцалі,
таго і здрада для мяне.