Дике поле (укр. мова)

Дике поле (укр. мова)
То дике поле – вільне поле,
Степом вітри ковил гойда.
Вночі і вдень вовки нишпорять –
Сірко, Малий і Кульбіда.
 
Для козаків свобода – мати,
І хрест святий немов отець,
Товариш – кінь, а шабля, браття,
Зла кара зайдам, хай їм грець.
 
Зі сходу рабство насуває,
Орди московської пітьма.
І Хана рать, підступна зграя,
На Січ зітхає крадькома.
 
А лях, потвора білоброва,
Кайдани, кат, приготував.
Та смерть чатує у діброві,
Або в степу, мо, чуєш ґвалт?
 
За Русь святую козаченьки
Стояти будуть до кінця.
За землю, хату, рідну неньку
Життя не шкода по вінця.
 
То дике поле – вільне поле,
Степом вітри ковил гойда.
Вночі і вдень вовки нишпорять –
Сірко, Малий і Кульбіда.