Свабода

Калі сядзіш у адзіноце,
Калі сумуеш у цішы,
Глядзі наперад у дрымоце,
і ты глыбей дышы. Цябе шукае дзень на небасводзе,
Цябе заве з сабой парыў душы,
Цябе бярэ за руку ў сумоце,
Той самы свет у глыбіні цішы.

А ты ляціш хутчэй у начы,
Ты верыш у добрае,
Крычы ўсім, крычы,
Што ў свеце ёсць свабода і свабоднае.