Пасялілась не тая душа...

Пасялілась не тая душа
У целе маім замучанам,
І не мне належыць тая сцязя,
Што голасам кажа завучана.
 
Гуляе ў гульні са мной не вядомыя,
І так сумна у целе дрыжыць,
Не вядома, чаму самотная,
Мо з таго,што далось перажыць?...
 
Вакол зноуку адно - чужына,
І нішто не расце на тым попрышчы.
Дагарае мая душа
На майго лёсу безжаласным вогнішчы.
29.09.16