Когда тоска берёт за душу,

Когда тоска берёт за душу,
Я ж задушу товди й Бычка ш.
А не озьму во клавку в руку сь
И спомню Машку Ка ль.
 
Мыла пурга чы дощ – а вздужвай
Быгом-быгом! За 3 кыма!..
Бо в школы надыруть за гушшы
Ци но ль наставниц с 5.
 
От мы сус3лыся з Марусё.
Ны на болоты ш навыть квакш.
Но цо з соромыця Васюха
Прызнатыся в нарав…
 
Ага! Колы долонь, як жаб.
За Сонцэм ведь Та Матк,
Шо едыныть сырця.
И я нажэрся влад в змий каш!
 
От в маскали я рушу.
Кого ж хотя б обнять…
Хотя вси дывляця на постола.
Но дэ – уси родня зь!
И ны письма от самк.
 
Вот я и сочыняв, хи-ха,
Свои кохАния.
Да в снах прыходыла вона…
Якаясь Гальк… чы Таньк.
 
...и ось: ув нас дитя зь.
Бо й зарэ щэ я смак, как хвайн