Бабiна лета

Восеньскi дзень надыйшоу непрыкметна,
Лiсце ляцiць, асыпаецца з дрэвау,
Ды шумацiць павуцiнне у паветры,
Дожджык выводзiць журботныя спевы.
 
Птушкi у вырай ужо паляцелi,
Збожжа з палеу у амбарах схавалi.
Хмары у небе плывуць агалцелыя,
Ды на азерах уздымаюцца хвалi...
 
Есць у прыродзе такая прыкмета-
Лiсцем яна адлятае з бярозы-
Калi адыйшло ужо "бабiна лета",
Значыцца, хутка чакаць i марозу.