"Найрухоміше коліщатко твоєї душі..."

"Найрухоміше коліщатко твоєї душі..."
***
Найрухоміше коліщатко твоєї душі,
Єдина ниточка, за яку тебе можна тримати.
Це як сонячний день на планеті, де тільки дощі,
Це як вперше дізнатись, що скоро ти станеш матір’ю.
 
І відбудеться дещо, і хвилею зсуне центр.
Ти побачиш усе одночасно, неначе спалах.
І, можливо, більше ніколи не згадуватимеш про це,
Бо навіщо тобі минуле, в якому спала?..