...я нею кохана і навчена словам римованим із вуст...

Село, село... Моє поселення
Мій древній рід, моя земля
Від Хутора й до Новоселиці
Розкинулась душа моя...
На кожен крок, що я осилила,
Ступаючи в нові світи -
Дав силу той, твоїми схилами,
Коли училась я iти...
В твої обійми повертаюся
Неначе в лоно, в дивосвіт
І у твоїй землі остануся,
Там, де з`явилася на світ...
Тут сила, й тут - земля освячена
До неї лину, і хилюсь
Я нею кохана, і навчена
Словам римованим із вуст...
І навіть десь, в краю далекому,
Який я домом назову
До тебе думкою-лелекою
По небу пам'яті пливу...