Вінаваты

Dimmi che cosa vuoi da me?
Dimmelo pure con parole tue.
Menti con quelle tre che hai,
Menti ma non ti penti.
 
Ты мне скажы -- што хочаш ты?
Ты мне скажы -- сколь маеш слоў сваіх.
Ты́мі трыма ты падмані,
Ты не шкадуй, кажы іх.
 
Colpevole...
Se non lo sai
Di avere preso troppo a tutti noi.
Perché stai qui?
Cosa ci fai?
Anche col trucco resti ciò che sei...
Non è con una ruga di dolore
Che copri quelle della falsità...
Divertiti..,
Fallo via di qui,
Ora lèvati!
 
Ты вінаваты...
Ці знаеш ты?
Што ўзяў шмат на сябе за ўсіх за нас.
Чаму ты тут?
Што робіш ты?
Ты з грымам на́ват -- кім з'яўляешся…
Не маеш на́ват ты маршчын ад болю,
Які́я ты хава́еш ад хлусні…
Што ж, весялiсь..,
Адсюль ужо пайдзi,
За́раз ўстань жа ты...
 
Danni ne hai fatti come no --
Gli anni li paghi tutti e subito.
Sconti la poca dignità,
Perdi e non ti ricordi...
 
Столькі ты зла зрабіў, паволь,
Час – і заплаціш ўраз за гэта ўсё.
Ўбавіш ты гонар трохі свой,
Страціш і сябе не ўспомніш…
 
Colpevole...
Se non lo sai
Come ti muovi non mi muoverei...
Come si sta
Di plastica?
Capolavoro di mediocrità…
Non è rubando la parola agli altri
Che si diventa ricchi come vuoi…
Divertiti!
Ma fallo via da qui!
Ora lèvati…
 
Ты вінават...
Ці знаеш ты?
Твае́ ўсе рухі -- не мае́ зусім…
Як справы йдуць (Як у цябе)
Ды з пластыкай?
Шэдэўрам непасрэднасці, як знаць…
Не кра́дучы слоў у кагосьці іншых,
Тых, што багаты, як захочацца…
Што ж, весялiсь!
Адсюль ужо пайдзi!
За́раз устань жа ты...
 
Con il tempo
Cambia il vento,
Ti avrei perdonato…
Ma il tuo istinto
Nel frattempo
Non si è mai pentito.
 
З часам вецер
Рух свой зменіць,
Вы́бачыць змагла б я…
Твой інстынкт між
Тым ніколі
Каяцца не хоча.
 
Perdonati,
Se ce la fai,
Tu che l’amore non l’hai dato mai…
Stai sempre qui,
Sempre addosso a noi,
Anche col trucco resti ciò che sei…
Non è con una ruga di dolore
Che copri quelle della falsità…
Divertiti!
Fallo via da qui!
Ora lèvati…
 
Dimmi che cosa vuoi da me?
 
Дару́й сабе.
Ці зможаш ты?
Любві ніко́лі ты не аддаваў…
Заўсёды тут,
Нас вышэ́й заўжды,
Ты з грымам нават -- кім з'яўляешся…
Не маеш нават ты маршчын ад болю,
Які́я ты хава́еш ад хлусні…
Што ж, весялiсь!
Адсюль ужо пайдзi!
Устань жа за́раз ты...
 
Хочаш чаго ты ад мяне?
---
Песня Лауры Laura Pausini -- Colpevole (Альбом: Simili, 2015)