Героям України присвячую

Героям України присвячую
Мамо, сьогодні мене вбито пострілом у серце.
За те, що я боровся за життя і за свободу.
За те, що я не пив горілку з золотом та перцем.
За те, що я душею був з народом.

Мамо, сьогодні мене вбито пострілом у скроню.
За те, що я співав пісні про Україну.
За те, що все життя був чесним й гордим.
За те, що не встромляв нікому ножа в спину.

Мамо, пробач мене за сльози і за горе,
За чорну хустку на твоїй сивій голові
І за скорботную молитву наді мною.
Пробач, що сина вбито на його ж землі.