Чотири сни

Чотири сни
  Аж поки сонце не воскресло, 
Мені ввижався білий день.
Душа моя, мов тихе плесо,
Лежить на дні сумних пісень.
_________
Сумні пісні - безлиста гілка.
І кожен раз той самий сон:
На перехресті понеділка
З вівторком гучно гра шансон.
_________
В шансоні сплять слова забуті,
У слові сенс, як мед, застиг.
Тікай від люті, як від ртуті,
І стій один на зламі криг.
_________
А крига йшла собі поволі
Під саме небо в чистий рай...
Любов в моєму біополі,-
Приходь, і пий, і забирай...