Про школу

Про школу
Я хочу написати вірш,
Але не знаю його теми.
Я хочу з школи не іти,
Бо там не матиму проблем я.
 
У школі завжди все спокійно,
Навчають нас, також кричать.
Мені без школи буде сумно.
За нею буду сумувать.
 
Тех-персонал в нас просто чудо,
Охороняють всі сади
Від сміття їх там позбавляють
Для чистого життя нам всім.
 
У школі завжди приголублять
І допоможуть нам коли,
На серці десь живе недуга
В душі — сміються вороги.
 
Моє маленьке володіння -
Є рідна школа, наче дім.
У ній завжди знайду підтримку
Від друзів, рідних вчителів.
 
 
За 9 років я вже звикла
Щоранку в школу поспішать,
І на уроках завжди щиру
Руку на відповідь піднять.
 
Бувають часом і незгоди,
А також — складні всім часи,
Та в школі завжди допоможуть,
І добре буде дітям всім.
 
Хоч вчителі у нас крикливі,
Кричать на нас за грязний клас,
Та розуміємо ми всі вас
Бажаєм щастя кожен час.
 
Ви нас навчаєте, як треба
Найкраще в світі нашім жить,
Як викинути всі проблеми
І щастя стежкою піти.
 
Готують нас вже до складання
Складного іспиту — життя.
У нас там будуть і страждання,
І чисте, й радісне буття.
 
Ми вдячні, вам, рідненькі наші,
За ваш тяжкий, нелегкий труд.
За те, що хочете нам щастя.
Щоб не чіплявся різний бруд.
 
Пережили ми з вами й горе,
І радість, навіть ту нудьгу,
Яка приходить до нас часто,
І накидає там тугу.
 
Ви нас водили в світ чудесний,
Розповідали нам про все,
Тепер за це, ми щиро просим
Й пробачення вам принесем .
 
Ви вибачайте нас, що часом
Ми грубіянами були,
За всі незроблені домашні,
За крики, бійки наші всі.
 
Ми не хотіли, щоб боліли
Ващі ті щирі всі серця,
Але ми горе вам робили,
І не зважали на життя.
 
Тепер, коли ми йдем зі школи,
У новий і складний нам світ
Згадаємо, що там, у школі
Чекають діточок своїх.
 
Хоч ми були і не слухняні,
Але ми впевнені, що все ж.
Якась печаль на вас сідає,
Та не хвилюйтесь, це пройде.
 
Ми часто будемо ходити,
До вас у школу,
Та завжди, новинам будете радіти,
Бо вже великі будем ми.
 
Ми вашу мудрість не забудем,
Ваші повчання, і слова.
І пам'ятати завжди будем,
Що школа — завжди молода.
 
31,05,2016,