ЧОРНОБРИВЦІ

Я розлуки та зустрічі знаю,
Бачив я у чужій стороні
Чорнобривці із рідного краю,
Що насіяла ти навесні.
Микола Сингаївський

Це місто натхненник і вбивця,
і я в нім неначе Колумб
сьогодні відкрив чорнобривці
в мрійливому затишку  клумб.

Жаріла у тіні паркану,
моя чорноброва печаль,
корсар-мандрівник океану
як землю я їх зустрічав..

То звістка з далекого дому,
то пломінь у куряві міст,
то пісня до болю знайома,
з минулого, давнього лист...

Пілікало сонце на скрипці,
Земля не спиняла політ..
Я далі пішов - чорнобривці,
напевно, дивилися вслід..