АБРИКОС (ы) и ВИШНЯ (и) цветуют ...

Дон Валенто, господар, садівник, садибник, бджоляр, академік ...
 
8 квітня 2015 р. і 6 квітня 2016 р. після майже тижневого білобубнявіння через холоди на Троєщині почали розцвітати абрикоси ...
Вишні, викинувши зелені листочки, також забубнявіли білизною...
 
АБРИКОС (и) і ВИШНЯ (і) квітують ...
 
(1) Абрикос ледь розцвітає,
бо – ніхто не поливає?
Може, дійсно засихає,
хоч єство його палає!
 
(2) Коли це подруга взнала,
води бочку підігнала
й цілоденно поливала,
ледь на ноги не упала.
 
(3) Коли знову піднялася –
вся вода вже розлилася.
Абрикос же розцвітає
і пелюстками махає.
 
(4) Вода й вишню ізросила,
в неї теж з’явилась сила
і вона забубнявіла –
стала гарна така й мила!
 
(5) Вишня ж гарно розцвіла.
По собі сама була.
Віти їхні нахилилсь
і суцвіттями ізлились...
 
(6) Вишня й Абрикос цвітують,
господарів інформують,
що у парі можна квітнуть
і новим віночком пліднуть...!...
 
08 квітня 2015 р. Оновлено 6 квітня 2016 р. Троєщина. м. Київ