тобі

Твої сумні зелені очі
Мерехтять, як два смарагди.
І я б поринув в них охоче
Немає кращої відради.
Волосся, наче водоспад,
По твоїх плечах стікає.
І в осянні лампад
погляд твій проникає
Мені під шкіру. І до серця
Тече це дивне відчуття.
І тепло так і ллється,
Повертає до життя.
Червоні, як маки, вуста,
Мені щось дивне промовляють.
І зникає пітьма густа,
Наче все оживає.
Ти тягнеш руки до мого лиця,
Ти ніжно мене обіймаєш.
І немає любові кінця,
Наче у вир з головою пірнаєш.
Немає ні болю, ні страху,
Тривоги та суму.
Не бачиш отого жаху,
Не чуєш огидного шуму.
Лиш твої очі,
Що засіли, мені у пам'ять без вороття
Я хочу бачити щоночі
І чути твоє серцебиття.