And after all I want to say(пер. А напоследок я скажу)

And after all I want to say :
Farewell. Don't pledge yourself to love me.
I guess I lost my mind or did I stray? 
Or did I make a step and turned into a madman? 
Oh, how you loved... You tasted some of ruin.
Oh, how you loved... You then destroyed, you crushed... You ruined.

So after all I'm going to say...
That little work by mind is still performed. 
But heart is lost and can't be warmed.
That's all. All scents and sounds've flown away. 
But after all I want to say: 
Farewell. Don't pledge yourself to love me.
I guess I lost my mind or did I stray? 
Or did I make a step and turned into a madman? 

So after all I'm going to say...

Оригинал
Белла Ахмадулина
А напоследок я скажу...
А напоследок я скажу:
Прощай, любить не обязуйся.
С ума схожу. Иль восхожу
К высокой степени безумства.

Как ты любил?
Ты пригубил
Погибели. Не в этом дело.
Как ты любил? Ты погубил,
Но погубил так неумело.

И напоследок я скажу...
Работу малую висок еще вершит.
Но пали руки, и стайкою, наискосок,
Уходят запахи и звуки.

А напоследок я скажу:
Прощай! Любить не обязуйся.
С ума схожу. Иль восхожу
К высокой степени безумства.

Так напоследок я скажу...