Мечта старика

Мечта старика
Мара старога.
 
Уцяку пад лета
ад людскога гаму...
Ёсць у лесе возерка,
ў нізіне...
Гэта – мой куточак,
лепшы самы,
у абраме еляў,
як люстэрка сіняе...
 
У пачатку чэрвеня
я збягу ў зацішша...
Птушкі там – спяваюць,
не гамоняць...
Там – люстэрка-возера,
і ў ім сонца блішча,
а ў пакойнай глыбі –
усе смуткі тонуць...
 
У гушчары леса
сябра стары – Лешы...
Будзе сон мой
ноччу вартаваць...
Гэты мой Куточак,
самы ў Сьвеце лепшы –
я не дам нікому
адабраць...
*+*
**(уцяку – убегу; куточак – уголок; лепшы – лучший;
люстэрка – зеркало; пачатак – начало; чэрвень – июнь;
птушкі – птицы; спяваюць – поют;
ў зацішша – в затишье; блішча – блестит;
глыбь – глубина; смуткі – печали-горести; сябра – друг;
вартаваць - охранять; ў Сьвеце – в Мире).