Герої не вмирають

Герої не вмирають
Скільки ж ти втратила героїв, Україно...
Скільки ти крові пролила, скільки загиблих душ.
Стою й дивлюся на твої руїни,
А навкруги нікого - завмерла й тиха глуш.

Проллється дощ - то небо згадує героїв,
Котрі з хоробрістю за волю й честь стояли.
Хіба ж вони хотіли стільки крові?
Хіба хотіли, щоб батьки дітей своїх ховали?

Не плачте матері, народ повстане,
Відійдуть хмари темні, небеса засяють.
Слова останні будуть лиш за нами,
І ці слова - "Герої не вмирають!"