Не можу

Коли дивлюся я в твої прозорі очі,
Та зрозуміть не можу: то байдужість, чи любов?
Крізь сумніви всі серце тихо прошепоче:
"Краще промовч, та тільки не відмов".

Не можу я тобі сказати, що згасаю,
Не можу думати про інше - тільки ти.
Але чому не можу закричати, що кохаю?
Мене скували боляче колючії дроти.

Я наче пташка в клітці,
Наче вовк в неволі.
Дозволь мені розкритися, як квітці,
Позбав мене того безжалісного болю.