Вільний крик

Вільний крик
Вбиває цвяхи в віко труни
Крик вільний, - "Слава Україні"
І знову граймо ми під чужі струни
Схилив коліна поперед іншими
 
Заморський чорний цар диктує, - що робити:
Щоб нам свободу втрачену знайти
Кавказький князь, - як далі жити
Так щоб кишені були золота повні
 
Тільки народ ховає не приїжджих,
Лощених та лакованих панів, -
Що країнам іноземним п'яти лижуть,
А Батьківщини молодих синів