ГІРКА В СВІТІ ПРАВДА

ГІРКА В СВІТІ ПРАВДА
 
Ой, гірка в світі правдонька, діти,
Це казали мені і батьки,
Я же бачив тоді лише квіти,
В моїх снах були тільки зірки.
 
Давно знаю, неправда є в світі –
Повсякденно чіпляє мене,
Й ви, на жаль, з цим зіткнетеся, рідні,
Жах, як і лихо, й вас не мине.
 
Кожен вік несе скруту, безсилля,
Обкрадає невтомний народ,
І розкачують злидні свавілля,
Виорюють лю;дський горо;д.
 
І тому на душі негостинно,
Кожен сам по собі вік живе,
Спину гне крадькома або вільно,
І згинаючись, біль вгору пре.
 
Вчать вже гнутися в пояс уклінно,
Супротивних нещадно гнітять.
Нахиляють, щоб було доцільно
Їх покору до себе прийнять.
 
Підлабузники завжди до смаку,
Недолугість їх тільки зроста,
У своєму бовтаються браку,
В душах їх не буває хреста.
 
І не кожний про це вголос скаже,
Більш за все промовчить, відійде,
Вузол, втім ніяк не зав’яже,
Та й на поміч, не звіть, не прийде.
 
Гірка правда у світі, болюча,
Втім, не всім вона серденько рве,
Та вона безпощадно, колючо
Нас колись усіх разом позве.
 
23.02.2012