УКРАИНЕ

УКРАИНЕ
Ой ты бедная, мать-Украина
Вновь дробят тебя на куски
Вновь тяжелая вышла година,
Вновь сжимаешь ты кулаки
 
Нет тебе,как обычно, покоя-
Снова льется кровь на поля.
Уготована страшная доля,-
Брат на брата, сын на отца
 
Разве мало тебя потоптали?
Турок, Шлях, Германец, Литва...
Драться между собою вы стали
Нарушая слово Христа.
 
Ты же мать городов всех Российских,-
Православную веру дала.
Всех славян ты,-и дальних и близких
Безграничной любовью сплела.
 
 
Україні
Ой, ти бідна моя Україна, -
Знову дроблять тебе на шматки.
Підійшла важка година, -
Знову стискаєш ти кулаки.
 
Ні тобі, як звичайно, спокою
Знову ллється кров на поля
І готує Бог жахливу долю, -
Брат на брата, син на батька.
 
Хіба мало тебе потоптали
Турки, Ляхи, Германці, Литва
А тепер воювати з собою ми стали, -
Порушуючи слово Христа.
 
Ти же, - мати міст всіх Російських
Православну віру дала
Згуртувала слов'ян, -дальніх, близьких
І любов'ю всіх обплела.