СТЕЖИНКА

СТЕЖИНКА
СТЕЖИНКА
 
Де ж ти, де, моя стежинко?
Загубилася в ставках.
Ти, немов моя кровинка,
Та, що бачив в теплих снах.
 
А тепер тебе немає,
Загубилась у траві.
Поруч птиця не співає
В час світляний на зорі.
 
Сумно, тяжко аж до болю,
Що стежинки не знайшов,
А також краси-тополі,
Де колись до лісу йшов.
 
Прикро... Де ж моя стежинка,
Що втекла з моїх очей?
Світла, місячна зоринка
Мрій моїх серед ночей:
 
Теплих, ясних і прозорих,
В котрих я бував не раз,
В найчарівніших просторах
Серед тиші водночас.
 
А стежиночка раділа,
Поки з нею був гравцем.
До села вела, співала,
Щось писала олівцем.
 
Тоді зовсім я не думав,
Не гадав, не міркував,
Що в минуле зійде мрія,
Соколинівська мета.
 
А була вона про вічність
Молодих щасливих літ,
Що вони мені на вірність
Подарують свій політ.
 
 
Тому й досі я літаю
Серед мрій моїх надій,
Поруч себе всіх вітаю
В час улюблених подій.
 
Лиш за стежкою сумую,
Тою, що ве́ла до ставка,
Й за криницею нудьгую,
Бо солодка в ній вода.
 
Ой ви, літа, мої літа,
Не губіть моїх стежин,
Не складайте мої крила,
Хоч і білий від сивин.
 
Ви знайдіть мою стежинку
На зорі, у ясний день,
Як і я колись Зорянку
Так зустрів серед пісень.
 
Можу зараз заспівати
На увесь квітучий край,
Буду стежку так шукати,
Лиш мені не заважай.
 
Знаю, я знайду Любаву,
Бо всі спогади в душі
Про стежиночку красиву,
Що сховалася в тиші.
 
Ось вона!.. Моя стежинка!
Я знайшов свою любов.
Це ж моя, моя кровинка -
Я прийшов до тебе знов.
 
4.10.2012