Життя курсанта

лежиш і бачиш кольорові сни
аж тут: "Підйом Вітчизни нашої сини!"
і ти летиш вже стрімголов до строю
і весь ваш взвод готовий вже до бою,
але ідеш ти просто на зарядку,
або ж пошлють комусь копати грядку;
і от ти вже на стадіоні
готуєшся к глубокій обороні,
але отримуєш наказ,
піти в атаку хочо б раз,
а в голові думки лише про дім,
про те як добре було в нім,
ти згадуєш про маму й тата,
і не забудеш ти сестру чи брата,
ти знаєш дівчину, класну й горду,
і те як за неї ти отримав в морду,
і ти стараєшся школу не забути
і ті роки так хочеться вернути,
але ті спогади минають
тебе в наряд вже посилають,
а ти не хочеш, але йдеш,
і швабру з тряпкою береш,
і йдеш підлогу мити ти,
і все заради чистоти,
а ще потрібно підмітати,
але тобі вже наплювати,
бо всі думки тепер про сон,
а ти розгніваний дракон,
який лиш прагне відпочинку,
але не зробиш ти ні вчинку,
бо підкоряєшся наказу,
і не відступишся ні разу,
бо ти Вітчизні дав присягу,
і ти проявиш лиш звитягу!
і ти невинний арештант...
5 років дали..ти курсант!