Джеймс Джойс. Камерная музыка. XXXIV

XXXIV
 
 
Усни; успокой
Растревоженный дух,
Чтоб, ярко сгорев,
Он совсем не потух.
 
Зима, наметая
Сугроб на порог,
Взывает к тебе:
«Догорай, уголёк!»
 
Я лёгкой накидкой
Как пеплом прикрыл
Сердечко горящее,
Дремлющий пыл.
 
 
 
 
Sleep now, O sleep now,
O you unquiet heart!
A voice crying "Sleep now"
Is heard in my heart.
 
The voice of the winter
Is heard at the door.
O sleep, for the winter
Is crying "Sleep no more."
 
My kiss will give peace now
And quiet to your heart -
Sleep on in peace now,
O you unquiet heart!