Ты помніш? (Верасень)

Ты помніш? (Верасень)
Ты помніш? Як верасень плакаў?
Як ціха… спявала нам ноч?
Ты помніш? Як больна ад стратаў?
Ты помніш, як бег басанож?
Маленства… прайшло і не зловіш.
Што зараз? – Ды толькі сума…
Ты помніш? У цёплых далонях…
Ты помніш… Няма ўжо цяпла.
Ты помніш. А лепей забыцца!
Забыцца! Ды толькі ніяк
Ад гэтага
Не адхрасціцца!
І смерць,
Быццам тая змяя,
Чакае.
Не нам з ёй змагацца…
Ты помні… ты помні мяне!
Калі
Давядзецца ўсё ж здацца
У верасні гэтым
Мне.