не притулятися

не притулятися
кричи на мене. я чекаю твоїх ударів
зопалу і без жодних сумління докорів.
сьогодні це все, на що я ще маю право, - 
бути твоєю на відстані декількох кроків.

випий     з горла дешевого віскі без льоду.
випий із мене всі сили, я так хочу впасти.
ти станеш владою, я знову буду народом,
тільки у мене вже більше нема чого красти.

де пристрасна швидкість? де життя-автострада?
нас обманули. життя – це продажна повія.
сьогодні тобі і свої й незнайомі раді,
а завтра у тебе лишились одні лише мрії.

кричи на мене. я хочу побачити кров.
крім близькості нашої, нічого більше боятися.
на мені, як на розсувних дверцятах метро,
зламаним нігтем нашкрябано: «не притулятися».