СЕРПЕНЬ (АВГУСТ)

СЕРПЕНЬ (АВГУСТ)
 
Небо у віконці,
                        ластівка під сонцем,
Соняшник у шибку загляда,
І  спливає літо,
                        в яблуках і квітах,
І тече крізь пальці, як вода.
 
Ось уже і серпень,
                       і отави, й стерні,
Розчерком з-під хмари — журавлі.
Айстри пурпурові,
                       наче краплі крові,
Запеклись у літа на чолі.
 
І снуються мрії,
                       і туман сивіє,
Пахне сіно теплим молоком.
Недалеко осінь,
                        в небі чиста просинь —
Ой, високе небо над селом!
 
                                                                    27-28.06.2012