Здор

Як наеўся здора я,
Я i ўся мая сям`я,
Бацька дыхае праз раз
Год свiней для здора пас,
Мацi здора спрабанула
Лець да ложка дацягнула,
А сястра мая i брат
Здор жуюць як вiнаград,
На галiнках каб ён рос
То прабраў бы iх панос,
А сабака той ды кот
Не гуляюць у карагод,
Лупяць здор яны са смакам
Потым абсяраюць плот,
Мышы,жах,як звар`яцелi
Ды на здор паналяцелi,
Як пачуюць яго смак
Пiск,што немагчыма як,
А сусед згрыз усю падлогу
Носам шчэмiцца ў акно,
Надкусаў ён усе шпалеры
Здор сканчаецца ў яго!
Здора шмат мы натапiлi
Тых запасаў што у нас,
Хопiць вёски на чатыры
Калi б не празнаў калгас,
Старшыня наш,ой,парсюк
Раскулачыў вёску усю,
Ранiцай пайшоў па хатах
Паглядзець што недахапаў,
Бачу,лезе чорт рагаты
К нам у сарайчык,
Ну а там,здора поўныя палаты
Накармiлi б увесь В`етнам!
I тады наш старшыняка
Як угледзiў здор-запас,
Лець не лопнуў ад заiздросцi
I пабег к сабе ў калгас,
Там сабраў ён усю свалоту
Што не дужа да работы,
Ды наказвае ён iм
Як той бацька Серафiм:
-Хлопцы вы мае лiхiя,
-Алканаўты удалыя,
-Пахмяляйцiся хутчэй,
-Потым запрагай каней,
-Калi хочаце напiцца,
-Самагонкi,ды забыцца,
-Трэба ў вёску вам скакаць,
-Здор-запас там адабраць!
Но нiчога не адбылась
Бо мiлiцыя уступiлась,
I за кратамi ўсiм
Адпачынак знойдуць iм!
-