Штуршкі (Бел.)

Мага́ штуршкі нас -- дасягаюць,
Калі вось дрэнна -- «павядаем»…
Нас Божа перасцярагаіць –
Каб мір мы моцна ахаплялі (?),
І бы захо́ўвалі ад дрэні…
І/Каб ро́знай ўсякай.
 
(Пра землетрасенні…
01.11.2015 © AN60SH)
 
Безь шкоды да Прыроды –
Будзьма Мы.., каб!
Бяз шкадаванняў дабро ствараці --
Да  народу і краін, так…
Інакш – заўжды пастігне КАРА…