ТЕ, ЩО НЕ ПОВЕРТАЄТЬСЯ (ТО, ЧТО НЕ ВОЗВРАЩАЕТСЯ)

ТЕ, ЩО НЕ ПОВЕРТАЄТЬСЯ (ТО, ЧТО НЕ ВОЗВРАЩАЕТСЯ)
Моє дитинство — пролісок
В тугому пружнім листячку.
По небу сонце колесом,
А по землі — намистечко:
В коралі убирається
Прозора синя провесінь...
Все тільки починається.
Моє дитинство — пролісок.
 
Моє дитинство — соняшник
Із бджолами у кошику.
У день яскраво-сонячний
У світі жити хороше!
А літо по квітки іде
У сяйві жовтих посмішок...
Усе іще попереду.
Моє дитинство — соняшник.
 
Моє дитинство — маківка,
Вогню ясна леліточка:
Туманний ранок плакав би —
З роси сміється квіточка!
Усмішка ця і доля ця —
Не мачуха, а матінка...
До мене озивається
Моє дитинство — маківка.
 
...Як жаль — не повертається
Моє дитинство... Шкода як...                                                 
 
                                                                      13. 07. 2012