Сабака.

                   Сабака.
 
                                                                           Слова  П. Безъязычного.
 
 
Яна  бувала  гарнаю  сабакай,
Та  й  хвост  йие - крутивси  дугой.
Дак  тольки  гаспадарь  бувал  скариднаватай -
Йие  ён  гадавав  трябухой.
 
Припевинь:    Хай  ён – як  хвароба,
                          Хай - ён  ни  прастой.
                          Хай – чясам  ён  зусем  жадоба! 
                          Бул  ба  проста  тольки  свой! 
 
Яна  була  висёлаю  сабакай
Та  й  лагадна  вихляла  хвастом.
Дак  тольки  гаспадарь - бул  трохи  грубаватай,
Та  й  мох  кались  прайтитца  прутом.
 
Припевинь:   
 
Ией  ускрось  тады - здававси  вораг,
На  гук  гаспадаря - сигала  бечь.
Дак  тольки  гаспадарь – занатта  бул  суворай,
Та  й  ён  йие  дабро  сажал  стяречь!
 
Припевинь: