Мов кішка з мишкою

Мов кішка з мишкою

Аудиозапись

Сумною книжкою
Життя читається.
Мов кішка з мишкою,
Час з нами грається.
Час з нами грається,
Та ми не тішимось.
Добро карається -
Стає тихішим. Ось
Вже і не чуємо
Його ми шепіту.
Вовків годуємо.
Я завтра ще піду
На ринок совісті -
Шукати покупця.
В цієї повісті
Щасливого кінця
Не буде. Що ж іще
Чекати слід було?
Одвічний серця щем -
Любові джерело.
Так сенс з’являється,
Палає хмиз ідей.
Любов рождається
Із бруду пристрастей.
Втрачена суть, мета -
Скарби заховані.
Німі у скруті, та
Реалізовані
Ду́ші зі знижкою.
Небо гойдається.
З мертвою мишкою
Вже кіт не грається.