Су́дний день
Аудиозапись
Як відлунають ноти всіх пісень,
Як всі слова на світі відзвучать,
Настане невідмінно Су́дний день,
І небеса над людством загарчать.
Земля горітиме, кипітимуть річки́,
Впадуть додолу темні небеса,
А час попла́виться, як храмові свічки́,
І буде в тім якась страшна краса.
Мабуть, веселим стане те суди́лище,
Завдасть хіба рахівникам турбот.
Чорти зведуть своє гріхохранилище,
А янголи відкриють банк чеснот.
Рогатий прокурор у монолог
Свій втисне усю правду без прикрас.
Головувати у суді не зможе Бог,
Бо він занадто сильно любить нас.
Та кожен сам собі суддя і адвокат,
А найстрашніший суд – коли не спиш,
І почуття – гучніші від гармат! –
Стріляють, і від них не убіжиш.
Стає поро́жнім все, що ти надбав,
Лиш пропливають в небі поміж стріх
Усі слова, що тиші ти казав,
Та люди всі, що не почули їх.