Plină de culori ești toamnă...Полна ты цвета осень...(на румынском языке)
Plină de culori ești toamnă,
Păsări pleacă-n stoluri,
Înflorită ca o doamnă,
Plină ești de doruri.
Codrul se dezbracă,
Lacrimi curg de frunze,
Taina mi-o dezleagă,
Visele sunt duse.
Un dor rămas făr-adăpost,
Ca câinele scâncește,
Și rătăcind fără de rost,
În mine se trezește.
Nu mă testa tu toamnă,
Că dragostea nu o cerșesc,
Nu fii geloasă doamnă,
Eu am pe cine să iubesc.
Anton Barbu 27.09.2024