ТРЕТЯ ОСІНЬ

Позолотіло листя на деревах,
Чарівна ковдра Землю накрива.
На легендарних, вічних сценах
Пісні співає Осінь золота.
 
Вже третю осінь ми не вдома
Розкидані по світу, як зірки.
У кожного в душі і в серці втома.
За рідним краєм всі думки.
 
Перемішала осінь фарби,
Як нас життя змішало всіх.
Якби ж ми знали, що за жарти
Готує доля нам за гріх.
 
Хтось їхав з думкою : "Вернуся.
За тиждень, місяць, може два...
Не вірилося в це безглуздя,
Що на роки затягнеться війна.
 
Але не склалось,як хотілось
Розбились мрії, наче птах об лід.
Все на руїни вмить перетворилось.
В крові втопили рідний Схід.
 
Тепер ми не повернемось додому,
Бо повертатися нема куди .
Жахливо жити в світі цьому,
Де тільки зло та жар війни.
 
Вже третю осінь на чужбині
Блукаємо у пошуках чогось.
А серце плаче по родині
І кожен ранок жде чогось.
 
Страшна самотність в чужім краї.
Багряне листя в душу заліта.
Стою одини, сам на вокзалі
Чуже усе, чужі міста...