Көн Яҡты Далиҙа
Аудиозапись
СТИХ А Р Г ОЗВУЧЕН С ПРОГРАММОЙ SUNO
Бына бер көне яҡты далиҙа,
Тынғыһыҙ һәм ҡәнәғәтһеҙ,
Яҙмыш ихтыяры буйынса йәш табип,
Тормош менән, Һәм үлем менән көрәшә.
Көтмәгәндә уға йылынып китте
Фәрештә нимә күктән төштө
Уға һәм хатта һөйләне
Ул уның менән, Мин һине йәлләйем,
Әммә һинең кеүек бул, ярҙам итермен.
Тик ҡара Миңә эйәр,
Әгәр мин башлыҡ янында булһам,
Ауырыуҙы дауалағыҙ, нимә теләйһең,
Ул кеше. Әгәр мин булһам
Уның итәгендә,
Үҙеңде лә, үҙеңде лә ғазаплама
Мөғжизәгә ышанма.
Ул барыбер донъянан китәсәк.
Ул инде йәшәүсе түгел
Был донъяла...
Шулай йәш табип,
Билдәле һәм профессионал булып китә,
Үҙ эшендә.
Йылдар, йылдар үтә
Ваҡыт арымай-талмай йүгерә.
Бына бер көн
Көтөлмәгәндә
Әсәһе ауырып китте.
Һәм күк фәрештәһе
Аяғына баҫа...
Шул саҡта табип ҡыҙыу
Һәм дәрт менән көнләшеп
Түшәкте баш осона борҙом.
Әммә фәрештә йәнә аяғына баҫа,
Оҙаҡ ваҡыт ул яҙмышын алдап маташа,
Әсәһен үлемдән ҡотҡарыу өсөн.
Шунан фәрештә әйтте::
Һин яҙмышыңды үҙгәртергә тырышаһың,
Әсәйең үләсәк,
Яҙмышҡа ҡаршы булмағыҙ.
Әммә иң мөһиме иҫтә тотоғоҙ,
Һәр ваҡыт үҙеңә тоғро бул,
Онотма,
Мин бында, мин һиңә ярҙам итермен.
Әммә табип арымай талмай
Һәм яҙмыш менән оҙаҡ көрәшә
Һәм Фәрештә уға бирешә
Бының өсөн уның ғүмерен әсәһе урынына алып китәләр...
Үҙе менән башҡа донъяға...
Шулай итеп яҡшы табип тарихы тамамлана...