Хәҙер бына бөгөн
Аудиозапись
СТИХ А Р Г ОЗВУЧЕН С ПРОГРАММОЙ SUNO
Бөгөнгө көндә
Был ваҡыт етте,
Әгәр һин,
Бурысыңды үтәмәйһең
Тыуған ил алдында,
Ул өйҙә лә булмаясаҡ
Тыуған ил түгел...
Һәр аҙым-һайлау,
Һәр мизгел-мөмкинлек,
Һинең иңдәрең артында тарих
Туғандарығыҙ һәм ғаиләгеҙ ҡайҙа,
Тыныс һәм мул йәшәйәсәк,
Бөгөн барыһы ла һиңә бәйле.
Бөтә көсөңдө йыйып ал,
Бер ҡулына
Һинең алдыңда дошман бит
Ауыр юлдарҙан ҡурҡма.
Батырлыҡ менән һуғышҡа атла,
Алға барыу — һинең юлы.
Ҡулда ныҡ тотоу
Тыныслыҡ һәм һаҡланыу ҡоралдары,
Бөтә бәлә ҡазаларҙан ҡалҡан кеүек,
Бергәләп тауҙар алабыҙ
Бер халыҡ кеүек ҡолатырға.
Белегеҙ, беҙҙең менән хәҡиҡәт,
Йөрәктәргә үтеп инә,
Беҙ кешеләр генә түгел,
Беҙ-тыуған илебеҙҙең яҙмышы.
Беҙ бер нотаға туплайбыҙ
Быуаттар буйына йәшәү юлдары тауышы
Ул донъяла көслө яңғыраһын —
Беҙҙең доня кеүек яңғыраһын!
Был ерҙә тыныслыҡ...
Күктә йондоҙҙар яна,
Хәҡиҡәт яҡтылығы менән беҙгә юл күрһәтеп,
Тыуған илебеҙ, беҙ һинең өсөн,
Беҙ төҙөгән киләсәк өсөн,
Ҡыйыу, өмөтлө күҙҙәрҙә,
Һәр беребеҙ-көс,
Һәр беребеҙ - мин һәм һин!
Бәләкәй шик-шөбһәләрҙе онот,
Һиндә нимә йәшеренәләр,
Һин-бөйөк донъяның бер өлөшө,
Һин-стена, һин-бөтә нәмәгә асҡыс.
Ата-бабаларҙың тауыштарын ишетәһеңме?
Донъя тауыштарын ишетәһеңме?
Улар һине көрәшкә саҡыра,
Уларға артабан нисек буласағы мөһим.
Шулай булғас, әйҙә, артыңа ҡарама,
Тормош юлына аяҡ баҫ,
Бер ҡасан да онотма,
Бергә беҙ еңелеүһеҙ.
Ҡайғылы быуат оса.
Күҙҙәреңә ҡара,
Яҡтылыҡ янып торған урынға,
Йөрәктәр шаҡыған саҡта,
Һинең иңдәреңдә васыят.
Йығылһаң, тор,
Ҡурҡыу белмәйенсә, алға бар!
Илде өмөт менән ҡосаҡлаясаҡ
Һәр кем алға бара.
Һәм һинең өҫтөңдә күк булһын
Ҡараңғы, әммә асыҡ буласаҡ,
Һин юл һалырһың
Киләсәк көндәр өсөн
Һәм был донъяны булдыраһың,
Тормош ҡайҙа мөһим буласаҡ.
Иҫегеҙҙә тотоғоҙ, һәр беребеҙ
Йөрәгенә ут ташый,
Ут тоҡандырырға әҙер,
Көслө тауыш менән реғырашасаҡ.
Алда бары тик яҡты осор ғына,
Әммә ҡаршылыҡтар иҫке буласаҡ,
Һәм тик һинең тырышлығың
Улар ҡәҙерле маҡсатына ирешәсәк.
Бөтә хыялдарҙы йыйып алайыҡ,
Бер картинаға һалайыҡ,
Баҫыуҙарҙа сәскәләр ҡайҙа буласаҡ,
Һәм балаларҙың бәхетле көлөүе.
Һинең тәүәккәллегең-ул көс,
Һәр ҡарарҙа көс,
Шулай итеп, азатлыҡты һулап, бар,
Һәм был тойғоларҙы юғалтма.
Һәр аҙым-һайлау,
Һәр мизгел-мөмкинлек,
Һинең иңдәрең артында тарих
Туғандарығыҙ һәм ғаиләгеҙ ҡайҙа,
Тыныс һәм мул йәшәйәсәк,
Бөгөн барыһы ла һиңә бәйле.
Бөгөнгө көндә