Unde toamnă tu mă duci...Куда ведёшь меня ты осень (на румынском языке)
Unde toamnă tu mă duci,
Dacă timpul la-i oprit,
Toate visele îmi zmulgi,
Duc-întorsu-ai omorât.
Cine-s eu de nu mă mai gasesc,
Parcă nici n-am fost pe-aici,
Unde plec,de unde vin...gândesc,
"De destin nu te dezici...
Dacă vine...de ce trece?
Dacă trece...de ce vine?
Suflete,de ce ești rece?
Moștenesc de ce suspine?"
Deplânge toamna despărțirea,
Și cad tăceri...și frunza pică,
Și tristă este amintirea,
Ce din trecut cu dor mă stigă...
Anton Barbu 25.09.2024