Ракаў

Ракаў мяне сустракае крыжамі,
Што стаўлены мне на ўвесь лёс.
Іслач халоднай вадой спачывае
І водар яе лёгкі сум зноў прынёс.
 
Сонейка ўвесь гарадок сагравае,
Яўрэйскія могілкі душу трасуць.
Горад кантрастаў, горад с крыжамі.
І толькі ўсе коткі ў ім добра жывуць.