А дощ все йде

А дощ все йде

Аудиозапись

В макітрі ві́хола, в бокалі темний ром,
Осклі́лі очі споглядають крах імперій.
А дощ все йде і йде протяжно за вікном,
Як серіал, в якому достобі́са серій.
А дощ все йде - докучливий цей дощ.
Ніхто давно уже не мріє о спасінні.
Фрегат самотній між кораблетрощ -
Це наше місто в океані злив осінніх.
І навіть уночі все: Крап! Крап! Крап!
Три крапки незаве́ршеної дії.
Ти б закричав, але у роті кляп,
Що зшитий з ностальгії й безнадії.
Вода́ біжить гучним брудним струмком,
Тече із вулиць, наче кров з арте́рій
А дощ все йде і йде протяжно за вікном,
Як серіал, в якому достобіса серій.