Та, що танцює під зливою

Та, що танцює під зливою

Аудиозапись

Дві шиї лебедині – дві руки –
Згинаються й тремтять у ритмі танцю.
За хмарами чатують сни зірки,
Вони благословляють без вагань цю
 
Музику, цю дівчину, цю ніч,
Одну єдину, чи одну з мільярдів
Ночей, що зазивають зусібіч
Святих, поетів, грішників та бардів.
 
Та, що танцює під зливою,
Буде до сліз невразливою.
Навіть старою і сивою
Буде тримати цей ритм.
 
Курвою доля примхливою
Швендяє скрізь дратівливая.
Панна танцює під зливою, –
Музика замість молитв.
 
Її руде волосся – мов вогонь,
Спалахує яскраво між краплинок.
І серце виривається - либонь,
Вступає з почуттями в поєдинок.
 
Цей бій вона програ́є, ну так що ж?
Ця пристрасть варта псячої покори.
Та є ця ніч, цей ритм, і цей дебош,
Вона танцює вже босо́ніж. Геть підбори!
 
Та, що танцює під зливою,
Буде до сліз невразливою.
Навіть старою і сивою
Буде тримати цей ритм.
 
Курвою доля примхливою
Швендяє скрізь дратівливая.
Панна танцює під зливою, –
Музика замість молитв.