лахзахо -тадж.( мгновения )
Лаҳзае ,лаҳзае пеши назар
Лаҳзаи..ороми дарёи умр
Лаҳзае -лолаҳо пеши назар
Ҳар яке лоиқи дастони ту ...
Лаҳзае - нури хуршед..дар чаман
Нози боди кӯҳсор бар рӯи ман
Лаҳзаи ширин-хуруши чашмаҳо
Лаҳзаи ..ифшои рози ..ман
Лаҳзае ,ки пурабр шуд осмони ман
Лаҳзае қалб..хун рехту пора шуд
Лаҳзае - зи наъраи ҷонкоҳи ман..
Осмон..ларзиду ба ман ҳамдард ... шуд....
Лаҳзаҳои хуш..
Лаҳзаҳои ..нохуш ..
Лаҳзаҳои ширин ..
Лаҳзаҳои ..талх
Ҳар лаҳза дорад маънои дигаре
Ҳар якеро рангу бӯи дигаре ..
Сад ҳазорон лаҳзаҳо -умри мо
Кош , ҳар лаҳза хуш ояд аз дигаре
Бигзор лаҳзаҳои хуш ...бисёр бошанд
Махфират Шукӯҳӣ
09.08.2024 ..