Доміно на шахівниці

Доміно на шахівниці

Аудиозапись

Страшне цабе ти, чи важна птиця,
Узріти суті нам не дано.
Життя – картата днів шахівниця,
А ми все граємо в доміно.
Ніхто не знає правил достоту,
Хіба ж тут виграти до снаги?
Працюй до поту, бори нудоту,
Облиш ги-ги, та влаштуй торги.
Як пощастить, обміняєш час ти
На кілька цінних хрустких банкнот.
Та все одно, коли склеїш ласти,
Це не врятує тебе, так-от
Чи варто грати у ці забави?
Де хтось за тебе призи забрав.
Усім начхати на твої справи,
Тож будь спокійним, як той удав.
І на картатій цій шахівниці
Не ігри точаться, а бої.
Манери ниці в долі - блудниці,
А ти святою вважав її.
 
* ілюстрація згенерована нейромережею.