Наче злочин - сум дівочий

Наче злочин - сум дівочий
Наче злочин - сум дівочий,
Мов на месу, йдеш в трактир.
В твої очі всі охочі
Поринають, мов у вир.
Поринають, і не знають
Ні спочинку, ні утіх.
Морок! Лиш зіниці сяють,
В них чатує сотня лих.
Посміхаєшся, сумуєш,
То у щасті, то в жалю.
Алкоголем біль тамуєш,
Я ж коханням сум заллю.
Очі дикі, знавіснілі,
І веде до згуби всіх
Розум дівчинки, у тілі
Жінки, що вкусила гріх.