Joulupukki

Joulupukki, vanha ja viisas,
Pohjolan kuningas, talven taikuri.
Hän matkaa hangilla, tuntureilla,
Tähtiä seuraten, lahjoja kantaen.
 
Pohjoisen tuulet hänen partaansa leyhyttävät,
Järvien ja metsien hiljaisuus häntä ympäröi.
Pukki hyväntahtoinen, lasten toiveet tietää,
Kiltteys ja ilo hänen lahjansa saa.
 
Joulun taikaa hän meille tuo,
Kodin lämpöä ja rakkaiden suojaa.
Joulupukki, tervetuloa taas,
Valon tuoja, ilon tuoja, joulun tuoja!